Üzleti portré fotózás árak Szoboszlai Kriszti szolgáltatásában

Már egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy készíttessek magamról néhány profi fotót, hogyha jelentkezek egy állásra, akkor legyen már egy jó fotóm magamról. De most, hogy a kollégiumi jelentkezéshez is szükséges ez, már nem is kérdés számomra, hogy valóban beleugrok egy ilyen izgalmas fotósorozatba. Magamtól nem volt tippem, hogy kinél csináltassam meg ezt a sorozatot, így néhány ismerősnél érdeklődtem és többen is Szoboszlai Krisztit ajánlották ebben a témában is. Így hát megnéztem, hogy üzleti portré fotózás árak tekintetében mire számíthatok.

Először is, azt érdemes eldönteni, hogy kinn, vagy benn legyen a fotózás. Nagy különbség nincs a fotózás árai között, inkább csak abban mutatkozik meg a differencia, hogy a beltérinél még egy stúdiót is kell bérelni, ami óránként nyolc-tízezer forint körül van. De tegyük fel, hogy nekem jobban tetszene egy beltéri fotó sorozat, mert valahogy jobban tetszik annak a sterilitása, hogy nem lobog a hajam és társai. Ebben a kategóriában négy csomagot ajánl nekünk Kriszti a szoboszlaikriszti.hu-n, ahol az üzleti portré fotózás árak a következő módon alakulnak.

Egyrészt, a nyitó csomag, amiben tíz darab kidolgozott fotó van, amiből négyet fekete-fehérben is megkapunk, 69 ezer forintba kerül. Szerintem ez jutányos ár azért, hogy ő eltölt velem 1-2 órát egy stúdióban a fotózással, majd még órákat tölt otthon a válogatással, majd a retusálással. Végeredményben pedig még jó is, hogy “csak” ennyi fotót kapok az eseményről, mert hát ha többől kéne választanom, hogy mi legyen az új üzleti célú portrém, akkor még hülyén is érezném magamat.

Egy érdekes elképzelés a MIX csomag, ami majdnem a legdrágább opció. Ebben viszont nem csak beltéri fotók vannak, hanem néhány szabadtéri kattintás is, hogyha valaki vágyik a profi, stúdió fotókra, de közben a természetben is szeretne néhány képet megörökíteni. Ez egy 2 órás stúdiófotózást és egy nagyjából 1,5 órás kültéri fotózást hordoz magában. Persze éppen ezért itt kicsit többet is kell az előző csomagnál fizetni, egészen pontosan 189 ezer forintot, de azt gondolom, hogy itt aztán tényleg minden fotó elkészül, amire csak az ember vágyhat egy üzleti tematikájú fotózáson.

Szóval az üzleti portré fotózás árak valahol hetven és kétszázezer forint között mozognak ennél a fotósnál, ami szerintem egy kedvező ár, ha hozzá számolom, hogy ő mennyit dolgozik mindezzel – vagy hogy a piacon egyébként milyen más árakkal lehet találkozni. Ha tehát egy megbízható választást kerestek, akkor nézzetek szét az ő oldalán is, hátha megtetszenek a munkái nektek is!