A régi kollégiumi időket idézte a csapatépítés a Balatonon

Csapatépítés a Balatonon – amikor először meghallottam, hogy mit tervez a cég a nyári leállás előtt, bevallom, voltak kételyeim. Több munkahelyem is volt már és a csapatépítés a legtöbb esetben nem szólt másról, mint a bulizásról. Félreértés ne essék, nem vagyok egyáltalán a bulizás ellen, de véleményem szerint a csapatépítésnek másról is kellene szólnia.

Ez be is bizonyosodott, a csapatépítés a Balatonon ugyanis frenetikusan sikerült, hála a balatonpro.hu-nak. Nem tudom, hogy mennyien voltunk egykor kollégisták, de számomra azokat az időket idézte fel ez a tréning. A szó persze valamiképp furcsa is, hisz a tréningről sok esetben a tanulás, az unalmas dolgok jutnak az ember eszébe.

De teljesen más az, amikor csapatépítő tréningről van szó. Megannyi élménnyel, kalanddal. Ezt kínálta a csapatépítés a Balatonon, vagyis a balatonpro.hu. Ráadásul mindenki megtalálhatta a neki való programot és a csapatépítés során valódi közösséggé kovácsolódhattunk. Egyáltalán nem bánom, hogy elmentem erre a hosszú hétvégére, hisz így jobban megismertem a kollégáimat.

Hogy mégis mit nyújt a csapatépítés a Balatonon? Avagy divatosabb nevén teambuilding? Szerintem a lényeg az, hogy versenyhelyzetben, vagy megoldást kívánó helyzetekben ismerjük meg egymást. És ezzel a munkahelyi kapcsolatok is erősödnek és ha segítségre van szükségünk, tudni fogjuk, hogy kihez forduljunk. Hisz ilyenkor kiderül, hogy ki az, aki stresszhelyzetben erős, aki nem veszti el a fejét, és az is, hogy kire mikor lehet számítani.

A csapatépítés a Balatonon azért is jó, mert így erősödnek a kapcsolatok, egy ilyen kaland pedig összehozza az embereket. Ráadásul a balatonpro.hu számos lehetőséget kínál a csapatépítésre, például vitorlás kalandokat. Ezeket a programokat nagyon vártuk már mi magunk is, hisz nem véletlenül mentünk a Balatonra, szerettünk volna vitorlázni. Szerencsére az idő is pont megfelelő volt hozzá. Olyan feladatokban is megmérettettük magunkat, mint például a SUP-os ügyességi verseny, itt különböző játékokat, versenyfeladatokat kaptunk és nagyon is élveztük.

A csapatépítés a Balatonon nem lett volna teljes a sárkányhajózás nélkül. Szerencsére a balatonpro.hu ebben is segítségünkre volt, így élvezhettük a közös munka, az összetartás minden pillanatát. Szerintem pont ez egyébként a csapatépítés egyik fontos üzenete is. Hogy megtanuljunk egy hajóban evezni, ahogy a mondás is tartja. Együtt, közösen küzdeni egyetlen célért, összehangoltan. Mint ahogy a munkahelyen is tesszük egyébként. Csak sokszor erről megfeledkezünk, de szerencsére az ilyen tréningek mindig alkalmat kínálnak arra, hogy emlékeztessük magunkat. A balatonpro.hu kiváló választás volt és már el is határoztuk, hogy minden évben ellátogatunk ide a kollégáinkkal. Sőt, többen a családi nyaralást is úgy szervezik meg, hogy lehetőségük legyen a balatonpro.hu-tól vitorlást bérelni.