Nem kell egy kollégiumból irányítanunk a cégünk működését

Kollégiumok. Micsoda nosztalgia jön elő szinte minden emberből, mikor meghallja ezt a szót. Sokaknak ez jelenti az első elszakadást a családjuktól. Vannak azonban olyan emberek is, akik nagyon rosszul élték meg a kollégiumban töltött éveket. Én szerencsére nem ilyen voltam. Számomra a kollégium a barátságot és az önállóságot jelenti.

Egy egész nagy kollégiumban laktam Budapesten, egyetemista koromban. Ennek az volt a hátránya, hogy nem érződött egységes közösségnek. Voltak persze bulik, ahol mindenkit össze akartak hozni, de valahogy sosem tetszettek ezek annyira. Ettől függetlenül soha nem felejtem el, mikor első évben az egész emeletet ismertük a szobatársammal. Mindig a konyhában főztünk és megszólítottuk az embereket. Elvégre éppen új életet kezdtünk, nem volt értelme félősnek lenni. Meg is érte ez nagyon, mivel így tényleg átélhettük azt, hogy egy új törzsnek vagyunk a tagjai.

A kollégium azonban csupán egy átmeneti hely és ezt egy idő után el is kezdi érezni az ember. Például mikor céget akar alapítani. A cégünk sem lehet átmeneti helyen, szüksége van egy székhelyre. Sokan azonban azzal sincsenek tisztában, hogy mit is takar a székhely fogalma. Ezért is szerencse, hogy vannak még olyan oldalak, mint a Székhelyszolgáltatás24, akiknél nemcsak székhelyet tudunk bérelni, hanem információt is tudunk szerezni azzal kapcsolatban, hogy mire lehet szükségünk egy cég alapításánál.

Elsőként arról szeretnék beszélni, hogy milyen kinézete van a Székhelyszolgáltatás24-nek. Az első benyomásoknál nincsen fontosabb, különösen akkor, ha egy ilyen kaliberű szolgáltatásról beszélünk. Pontosan egy olyan cégnél szeretnék székhelyt bérelni, akiknek ilyen megnyerő és modern az oldala, mint a Székhelyszolgáltatás24-nek. Mindent könnyedén el tudok érni, ami feltétlenül fontos, ha fenn akarjuk tartani az érdeklődést. A jó kialakítást pedig csak egy dolog fokozza, az információ mennyisége és minősége.

Többször éreztem már azt, hogy az üzleti világ elsősorban a megtévesztésről és a félinformációkról szól. A véleményem azonban megváltozott azóta, hogy felléptem a Székhelyszolgáltatás24 blog oldalára. Itt olvashattam egy csomót olyan dolgokról, amik minden kezdő vállalkozót érdekelhetnek. Például azt, hogy mi is pontosan a székhely fogalma. Sokan úgy gondolják, hogy a székhely fogalma felcserélhető a telephellyel, ez azonban egyáltalán nem igaz. A Székhelyszolgáltatás24 blog részlegén részletesen, de mindenki számára érthetően magyarázzák el azt, hogy mik a fontos különbségek a fogalmak között. Így, mire a szöveg végére érünk, már biztos nem lesz bennünk semmi zavarodottság. Ez pedig elhatározáshoz vezethet, mint például nálam.

Alig vártam, hogy elkezdjem a saját cégemet és úgy döntöttem, hogy a Székhelyszolgáltatás24 oldalát fogom megbízni azzal, hogy biztosítsanak egy székhelyet. Nem kell szerintem magyarázkodnom ahhoz, hogy más is megértse, miért győztek meg erről. Most már úgy, hogy tisztában voltam azzal, mi is pontosan a székhely fogalma, felkerestem őket telefonon. Ez sokszor komoly gond szokott lenni, mivel általában a cégek nem veszik fel elsőre és jól megváratják az ügyfelet. Itt azonban nem így történt. Szinte azonnal reagáltak a hívásomra, ráadásul nem is a megszokott, életunt, frusztrált módon.

Az ügyintézővel meglepően jól elbeszélgettünk, amihez nem igazán vagyok hozzászokva. Rövidesen megbeszéltük azt, hogy milyen feltételek mellett tudják biztosítani azt, amit én igényelnék. Hihetetlen, de mosolyogva tettem le a telefont. Egyszerűen csak tudtam, hogy jó kezekben van a cégem későbbi sorsa. Nem is kellett csalódnom, azóta is nagyon pozitív az üzleti kapcsolatunk.